Koha e qëndrimit të Isait a,s pas zbritjes dhe vdekja e tij

  Share
  avatar
  loti the hacker
  WebMaster
  WebMaster

  Postimet : 522
  Pikët : 1499
  Thanks : 7
  Location : TeToVa
  Join date : 07/05/2009

  (N) Koha e qëndrimit të Isait a,s pas zbritjes dhe vdekja e tij

  Mesazh nga loti the hacker prej Mon Jun 01, 2009 8:39 am

  Në lidhje me qëndrimin e Isait a,s në tokë pas zbritjes së tij nga qielli janë përcjell disa hadithe, që trgojnë se ai do të qëndroj shtat vjet e në disa transmetime të tjera tregohet se ai do të qëndron në tokë dyzet vjet.

  Imam Muslimi përcjell nga Abdullah ibn Amri,se i Dërguari i Allahut a,s ka thënë:"Allahu dërgon Isain, birin r Merjemes...Ai pastaj qëndron me njerz shtatë vjet, gjat të cilëve nuk do të ketë armiqësi qoft edhe midis dy personave të vetëm. pastaj Allahu dërgon një erë të freskët nga shami, e cila nuk lë pa vdekur askënd që ka në zemërn e tij qoft një grimcë të vogël mirsie a besimi." Në një transmetim tjetër të imam Ahmedit dhe Ebu Daudit thuhet "Ai qendron në tokë dyzet vjet, pastaj vdes dhe muslimanët i falin namazin"Të dy këto transmetime janë të sakta dhe kjo përbën një problem. Ky problem dhe kjo mos përputhje zgjidhet nëse shtatë vjet në hadithin e përcjellë nga Muslimi i konsiderojmë si shtat vjetët e qëndrimit të Isait a,s në tokë pas zbritjes së tij nga qielli dhe ky shtate vjeqar pastaj ti shtohet qëndrimit të tij në tokë përpara se të ngrihej në qiell, qëndrimi i cili ka zgjatur tirdhjet e tre vjet, sipas mendimit me të njohur.

  Gjithsesi ,Allahu e din me se miri

   Ora është Wed Jan 16, 2019 5:32 pm