Përhapja e Islamit

  Share
  avatar
  A.[s].W.-TeaM | tR1pLeeX;
  Administrator
  Administrator

  Postimet : 617
  Pikët : 1454
  Thanks : 1
  Join date : 14/05/2009

  (N) Përhapja e Islamit

  Mesazh nga A.[s].W.-TeaM | tR1pLeeX; prej Sun May 17, 2009 12:01 pm

  Në emër të All-llahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit!

  Falënderimi i qoftë All-llahut xh.sh. i cili ka thënë: "Te Zoti fe (e
  vërteta dhe e pranuar) është vetëm Islami" (Kur'ani, III:19),
  përshëndetja, paqja e shpëtimi (i All-llahut) qofshin mbi zotëriun tonë
  Muhammedin, njeriun më të mirë, mbi familjen dhe shokët e tij të
  spikatur dhe mbi ata që i udhëhoqën muslimanët pas tyre; halifët,
  udhëheqësit dhe dijetarët e mëdhenj, të cilët fenë e Zotit e sollën në
  viset e botës dhe i përhapën dritat e saj me shpatë e penë, e kështu u
  largua errësira e mosbesimit nga popujt; posaçërisht mbi atë që tash
  është udhëheqës i besimtarëve (emiri-l-mu'minin) dhe mbrojtës i tyre në
  Perëndim dhe në Lindje. Lumturia e tij ende vazhdon pandërprerë, halifi
  i kohës, krenaria e osmanlinjve, sulltani Abdu-l-Hamid Hani, i biri i
  sulltan Abdu-l-Mexhid Hanit. O Zot, ruaje se ai është ndihmë e Islamit
  në çdo gjendje dhe kohë, e Ti (o All-llah) je fatprurës dhe të kërkojmë
  ndihmë!

  Robi i ngratë i nevojshëm për mëshirën e All-llahut të tij të fuqishëm, Shemsudin SAMI FRASHËRI thotë:

  Përse e shkrova në gjuhën arabe?

  Pasi që gjuha arabe është gjuhë e përgjithshme për të gjithë muslimanët
  dhe gjuhë e përbashkët shkencore midis dijetarëve unik, pata dëshirë që
  këtë traktat të shkurtër ta shkruaj në këtë gjuhë, përkundër përvojës
  sime të vogël në te, për arsye të shoqërimit tim me gjuhën turke. Andaj
  kërkoj ndjesë nga lexuesit e ndershëm për gabimet e ndodhura dhe
  eventualisht për ndonjë lëshim me harresë, sepse unë nuk kam synuar
  demonstrimin e diturisë e as shfaqjen e aftësive, por qëllimi im është
  që dobia e saj të jetë e përgjithshme, për të gjithë vëllezërit tonë të
  fesë.

  Dije, All-llahu të shpëtoftë, se në këtë traktat hulumtohet mënyra e
  përhapjes së Islamit nëpër krahina, gjendja e popujve islamë, vendeve
  në të cilat popujt e tyre herët e vonë e pranuan Islamin, e dobia e saj
  është e qartë, kurse domosdoshmëria për secilin besimtar është e
  dukshme.

   Ora është Wed Dec 12, 2018 8:52 pm